2015. december 3., csütörtök

2.fejezet

-Hogy akarod megszervezni a halálod?-kérdezem remegő hangon.
-Nem igaziból fogok meghalni csak úgy teszünk mint ha meghalnék!
- Miért kell ezt tennünk?
-Te semmit se tudsz rólam.Még a nevemet se-vágja hozzám idegesen.
-Mondj el mindent most azonnal!-ordítok vissza, a kelleténél erősebben.
-A nevem Daniel.Daniel Meroving.-mondja.
Bűnözőnek tartanak és el akarnak fogni.Most örülsz?!Téged, hogy hívnak?
-Hope Astor , de ez most nem lényeges.Miért vagy bűnöző Daniel?
-Azt akarom hogy az emberek  végre megértsenek.
-Mikor lesz a "halálod"?-térek át más témára.
-Holnap éjfélkor kimész az erdőbe én hátulról megtámadlak és te egy tőrt szúrsz belém.Adok majd egy testet ami hasonlít rám majd  azt "ölöd" meg azt gondolom  ez majd egy ideig feltartja a katonákat és mi addig elmenekülünk.Mit tudsz a családod gyilkosáról?
-Sajnos csak annyit hogy a monogramja I.W.M. és a 8.körzetbe lakik.
-Holnap, még a "halálom" előtt elindulunk  addig pihend ki magad, körülbelül 200 méterre van egy hasonló ház menj el és vidd magaddal ezt!-mondja és egy hoki-tokit dob a kezembe.Arca most ráncos lett az ingerütségtől.
Telt ajkait összepréselte egy vastag vonallá.Kék szemeinek pupillái mintha azóta kitágultak volna.
Felkapom a táskát a földről és elindulok.Már messze benn az erdőbe vagyok.Épp, hogy csak hallom Daniel ordítását és vissza sprintelek hozzá.
-Várj!-szól vissza .-Ezt vidd magaddal!
Odafutott hozzám és a kezembe nyomott egy obszidiánból készült tőrt.Fogása furcsa anyagből volt és különleges jelek voltak belevésve.
Nyele éjfekete és mintha még világító csillagok is lennének rajta.
-Köszönöm-suttogom miközbe lassan forgatom a kezembe  és vizsgálom a szememmel a tőrt.
-Szívesen -mondta és már a el is veszett a távol mélységében.
Hosszan utána bámulok.
Fojtatom az utam a ház felé. Körülbelül 20méter múlva odaérek.
  Pár lépés választ el a háztól.Ez a házikó sokban különbözik a másiktól.
A fala még régebben le lehetett festve világos rózsaszínra, de mostmár félig-meddig lekopott róla a festék.Ez talán néhány négyzet méterrel nagyobb is lehet.Gyorsan belépek.
Arra  nem számítottam , hogy ilyen gyönyörű lesz  ez a ház!Két helységből áll.Az első szoba a nappali.Fala halvány rózsaszín, középen egy hosszú krémszínű kanapé.A kanapé előtt egy díványon helyezkedett el egy 60×30 centiméteres tv készülék és jobbra mellette egy óriási kandalló.A kandallóban nem égett a tűz és mivel majdnem lefagytam ezért a kandalló melletti x-lábú tartón elhelyezkedő fák közül választok néhány darab fát.
Miután befűtöttem átsétálok a másik helységbe.Az egy kis szoba.Egy iroda szerűség.Hasonlít apám irodájára.Ha belépsz az ajtón tőled 3méterre szemben van egy elég nagy ablak és az ablak előtt van egy sötét barna színű fa-íróasztal.Az asztaltól mind két oldalról 1méterre könyvespolcok helyezkednek el. A szobában csak egy fényforrás van ami az asztalon lévő lámpából ered.Az előbbi ténytől az egész szoba olyan helynek tűnik, hogy az ember nem is bír sokat ébrem maradni.Gale azt mondta pihenjek szóval átvonszolom magam a másik szobába, ledőlök a pihepuha kanapéra és lassan mély álomba merülök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése